80 cm Menzilli Kızılötesi Sensör - MZ80(E18-D80NK) Kızılötesi sensörünü Arduino Pro Mini 328 - 3.3V/8Mhz hangi pinlerine bağlamalıyız

80 cm Menzilli Kızılötesi Sensör - MZ80(E18-D80NK) Kızılötesi sensörünü Arduino Pro Mini 328 - 3.3V/8Mhz hangi pinlerine bağlamalıyız.Yardımcı olabilirmisiniz.HIZLI ÇİZGİ İZLEYEN SON - Kopya.fzz (2.0 MB)

Is that Infrared Sensor 3.3 or 5 volts? Is it a 1-wire sensor, analog voltage, or time of flight pulse?

Interfacing is going to be different for each case. You need to show more information about the sensor you are using. That part number does say enough. I might be able to find the details searching the Internet, but with the language translations needed at each step, that would be slow and have a risk of miss interpreting something important. You know the sensor you want to use, and where you got it. At least provide a link to the technical information, datasheet preferred.

Google translate says:

Bu Kızılötesi Sensör 3,3 veya 5 volt mu? 1 telli sensör mü, analog voltaj mı yoksa uçuş darbesi süresi mi?

Arayüzler her durum için farklı olacaktır. Kullandığınız sensör hakkında daha fazla bilgi göstermeniz gerekir. Bu parça numarası yeterli diyor. İnternette arama ayrıntılarını * bulabilirim *, ancak her adımda ihtiyaç duyulan dil çevirileriyle, bu yavaş olur ve önemli bir şeyi yorumlamayı kaçırma riski taşır. Kullanmak istediğiniz sensörü ve onu nereden aldığınızı bilirsiniz. En azından teknik bilgilere bir bağlantı sağlayın, veri sayfası tercih edilir.

I also suggest including the English translation in your posts. That is what most of the people responding are using. You would only need to translate it once, but each of us need to do it every time to read your question. If you provide the translation from google translate, it is more likely that it will actually get read, and more likely to get a response sooner.

Yazılarınıza İngilizce çeviriyi de eklemenizi öneririm. Yanıt veren insanların çoğu bunu kullanıyor. Sadece bir kez çevirmeniz gerekir, ancak her birimizin sorunuzu okumak için bunu her seferinde yapması gerekir. Çeviriyi google translate’den sağlarsanız, gerçekten okunması ve daha erken yanıt alma olasılığı daha yüksektir.

So your initial post could have started (with additions mentioned above) something like:

Böylece ilk gönderiniz (yukarıda belirtilen eklemelerle) şöyle bir şey başlatabilirdi:

80 cm Menzilli Kızılötesi Sensör - MZ80(E18-D80NK) Kızılötesi sensörünü Arduino Pro Mini 328 - 3.3V/8Mhz hangi pinlerine bağlamalıyız.Yardımcı olabilirmisiniz.

Google Turkish to English translation

80 cm Range Infrared Sensor - MZ80 (E18-D80NK) Which pins should we connect the infrared sensor to Arduino Pro Mini 328 - 3.3V / 8Mhz.